<img src="https://ws.zoominfo.com/pixel/zvVNNaJfija36JfACT7K" width="1" height="1" style="display: none;">

SaaS-boomen ökar efterfrågan på subscription managementsystem - Younium etablerar sig på den Nordamerikanska marknaden

Younium etablerar sig på den Nordamerikanska marknaden- Läs mer om framtidsplanerna.
By Emelie Linheden on October 07, 2022
 

Youniums SaaS-lösning för hantering av avancerade B2B-kundabonnemang går från klarhet till klarhet. Med en årlig Cagr-tillväxt på 156% främst i Norden och Nederländerna, ser man en stor efterfrågan på bolagets tjänst. Nu tittar företaget bortom Norden och Europa och påbörjar etablering på den nordamerikanska marknaden.

- De flesta av våra kunder är förstagångsköpare och i den takt som SaaS-industrin växer över hela världen ser vi en enorm potential. Subscription managementsystem kommer att bli det självklara valet för hantering av den grundläggande finansiella strukturen och rapporteringen hos dessa företag, säger Niclas Lilja, grundare och VD på Younium.

Bolaget har sedan tidigare två hubbar i Europa; en i Stockholm och en i Amsterdam, samt ett utvecklingskontor i Malmö. I samband med expansionen till Nordamerika öppnar man nu en hubb i Philadelphia, samt en utvecklingssite i Krakow, Polen för att ytterligare kunna snabba på utvecklingen av produkten.

Bland Youniums kunder återfinns idag företag som Quinyx, Formpipe, Technia och Superoffice. Många av Youniums kunder verkar redan i USA och därför ses expansionen till Nordamerika även som ett sätt att stärka relationen till och supporten för befintliga kunder.

- Bara den nordamerikanska östkusten, där vi kommer välja att fokusera först, har storleksmässigt en marknadspotential som är fyra gånger större än Sverige inom vårt segment. Den amerikanska marknaden är också en mer mogen marknad när det kommer till kunskap kring systemlandskapet runt ett SaaS-företag, säger Emelie Linheden, Marknadsdirektör på Younium.

Younium håller på att flytta över några befintliga nyckelpersoner från den Europeiska organisationen till USA och man har precis anställt de två första kommersiella rollerna på plats.

- Att etablera Younium i Nordamerika har funnits med i planen från dag ett och teamet har utvecklat produkten med det i åtanke från start. Nu ser vi att det är rätt tid att göra detta. Dels för att produkten och organisationen är där den behöver vara för att kunna konkurrera på den amerikanska marknaden, men också för de tillväxtmål vi satt tillsammans med bolagets ledning de kommande 3 åren, säger Per Nordling, styrelseordförande på Younium.

Presskontakt:

Emelie Linheden

Mobil: +46709521059 | Nätverka med mig på LinkedIn

emelie.linheden@younium.com

Younium AB, Drottninggatan 61, 111 21 Stockholm

Younium är en SaaS inom B2B Subscription Management och Billing och är verksamma i Norden, Västeuropa och Nordamerika med kontor i Stockholm (HQ), Philadelphia, Malmö och Amsterdam.

Published by Emelie Linheden October 7, 2022

Want to know more? Contact us!

Sign up for our newsletter